7 december 2022 Door Sylvia 0

ALLEMAAL MEE

Allemaal mee - boek over kinderen met twee moeders

In ALLEMAAL MEE maak je kennis met Jesse, Roos en Mijke. Ze zitten vol goede ideeën maar helaas pakken die vaak anders uit dan verwacht. Gelukkig hebben ze twee lieve moeders, Eva en Suzie, die af en toe een handje helpen.

Moderne gezinsvorm

De kinderen in het boek hebben twee moeders die in de verhalen genoemd worden. Het boek richt zich echter niet specifiek op het feit dat de kinderen opgroeien binnen een moderne gezinsvorm. De grappige belevenissen van Jesse, Roos en Mijke zijn voor alle kinderen leuk, ongeacht hun achtergrond. Waar kinderen uit regenbooggezinnen kunnen zich herkennen in een gelijkwaardige gezinsvorm leren kinderen uit hetro-gezinnen juist kennis maken met een andere gezinsvorm.

Extra’s

Het boek komt met een aantal extra’s. Zo heeft ieder verhaal vrolijke kleurrijke illustraties waarvan er één als kleurplaat te downloaden is. Ook kun je een memoryspel downloaden of de recepten maken die in het boek voor komen. De verhalen zijn wat ons betreft precies de juiste lengte om voor te lezen. Maar er is ook een video beschikbaar op YouTube waarin auteur Hanny zelf voorleest. Het boekje is zo geschreven dat kinderen vanaf 7/8 jaar het ook zelf kunnen lezen.

Allemaal mee

Auteur: Hanny Ebbers
Illustraties: Esther van Casteren
Leeftijd: vanaf 4 jaar. Zelf lezen vanaf 7 jaar.
Druk eerste druk: 2022
ISBN: 9789090353609

Extra’s bij het boek

Memory

Klik hier om het memory spel te downloaden

Online video

Kleurplaten

Klik op de tekening om naar de kleurplaten te gaan

Kersenjam van Roos, Mijke en mama Suzie

Dit heb je nodig:

  • 4 lege jampotjes met schroefdeksels
  • Een grote pan
  • Een kleine pollepel

Maar ook:

  • 1 kilo kersen zonder pit (let op: dat is wel anderhalve kilo met pit…)
  • 1 pakje geleisuiker speciaal  

Zo maak je de jam

Zorg dat de jampotjes, de deksels en de lepel heel goed schoon zijn!

Was de kersen en haal de pitten er met een mesje uit. Dat is lastig werk.

Leg de potjes in een bak met heet water. Ze wennen dan aan de warmte vóór de hete jam erin komt.

Doe de schone kersen in de pan en roer het hele pakje suiker erdoor.

Breng alles aan de kook en laat de jam vier minuten zachtjes koken. Er komt een beetje schuim op, maar dat is niet erg. Je kunt het schuim eraf scheppen of laten zitten. Af en toe wel roeren.

Nu is de jam klaar om in de potjes te doen!

In de potjes

Haal de potjes uit het water en laat ze op een schone doek uitlekken.

Zet de pan met jam op het aanrecht. Let op, want de jam is erg heet!

Vul de potjes tot aan de rand met de lepel en draai de deksels stevig vast.

Zet de volle potjes tien minuten ondersteboven op een vochtige doek.

Klaar!

Lekker op een beschuit of in de yoghurt, op een (eier-)koek… of op een pannenkoek!

Zo kun je ook pruimenjam maken, of aardbeienjam…

Meer recepten